sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kantarelli-perunasalaatti

Tämän perunasalaatin kokoaminen lähti siitä, että kaipasimme melko tuhtia lisuketta grillatulle possulle, kun lihaa oli jokaiselle ruokailijalle vain pienehkö pala. Jääkaapin sisältöä tutkaillessa mietin käyttökohdetta purkin pohjalla nököttävälle jogurtinjämälle. Ensin tuli idea perunasalaatista, sitten keksimme lisätä siihen sieniä ja lopulta kokonaisuudesta tuli ohjeistetun moinen. Lipstikka kruunasi salaatin ihan omanmakuisekseen.


Lipstikan makua tällä määrällä tulee reilusti, mistä pidimme. Jogurttia tulee vain perunoiden pinnalle,ei niin että koko salaatti hukkuisi siihen. Jukalle murustin vielä sinihomejuustoa ruuan pinnalle, mutta itseltäni jätin tämän osuuden pois. Ulkonäkösyistä en pyöräyttänyt kantarelleja lainkaan jogurtissa. 

KANTARELLI-PERUNASALAATTI

kahdelle lisukkeeksi

200 g perunaa
kourallinen kantarelleja
öljyä tai voita paistamiseen
2 rkl kreikkalaista jogurttia
½ rkl tuorettaa lipstikkaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
(sinihomejuustoa)

Keitä perunat. Tarvittaessa kuori ja pilko.
Paista kantarelleja öljyssä tai voissa pannulla muutama minuutti.
Yhdistä perunapalat, jogurtti ja lipstikkasilppu kulhossa. Sekoita niin että jogurtti tarttuu perunapaloihin . Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita perunat tarjolle ja ripottele päälle paistetut kantarellit.
Lisää halutessasi myös sinihomejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin